Read Random Post

Анализ на минералната вода в село Баня

Минералната вода в село Баня е със средна температура 58° C
Един литър минерална вода има следното съдържание:
 Аниони:  флуор  8.5 мг
 хлор  9.1 мг
 сулфат  47.68 мг
 хидрофосфат  0.02 мг
 хидрокарбонат и карбонат  134.2 мг
 Катиони:  натрий и калий  87.26 мг
 калций  1.6 мг
 магнезий  0.49 мг
 желязо  0.04 мг
 метасилициева киселина  74.8 мг

Общата сума на минерализацията е: 364.71 мг в 1 (един) литър.

Действие на минералната вода при външна употреба

      Минералната вода може да се използва за балнеолечение и профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, както и за стари травми - счупвания на кости, изкълчвания, натъртвания, ревматизъм, ишиас, ломбаго, дископатия, гръбначни възпаления, хронични гинекологични заболявания, възпалителни заболявания на нервната система, камъни в бъбреците, черния дроб, стомаха, урологични и кожни болести - акне, псориазис, трипер, сифилис, възпаления на дихателните пътища, неврози, както и хронични натравяния с някои тежки метали (радиоактивен стронций, церий и др.)


Противопоказани са полиартрити с прогресиращо развитие при наличие на деформация, анкилози и др.Действие на минералната вода при вътрешна употреба


Хидрокарбонати


Хидрокарбонатите определят основното физиологично действие. Играят важна роля за поддържане на алкално-киселинното равновесие в организма. Хидрокарбонатните йони, в съчетание с натриевите подпомагат нормализирането на стомашната секреция (стомашните сокове).


Хлориди


Хлоридите засилват понижената секреция на стомашния сок и увеличават киселинността му.


Сулфатни и магнезиеви йони


Сулфатните и магнезиевите йони дразнят леко лигавицата на стомаха, повишават неговата кинетика и предизвикват умерено изразено слабително действие. Това е много полезно за възрастните хора е лица, които водят заседнал начин на живот. Тези йони са полезни също за нормалната работа на сърдечно-съдовата система.


Калциеви йони


Калциевите йони са особено важни за различните телесни функции на зъбни и костни сустанции. Минералната вода допълва дефицита в организма от калциеви йони.


Флуор


Флуорът е съществен за здравината на зъбите и костите.


Метасилициева киселина


Метасилициевата киселина оказва благоприятно действие върху храносмилателната система, като възпрепятства процесите на разлагане на токсичните вещества и по този начин има детоксиращо действие.

Връзки: • История на Баня • Икономически възможности и развитие на Пиринския край • Село Баня в световна интернет енциклопедия • Забележка**

  Уважаеми посетители!
  Това е само кратка спесификация на минералната вода в село Баня разложко. Информацията е събрана от интернет пространството. Страницата е изградена единствено, за да ви представи тези данни за ваше улеснение. Съдържанието предоставено тук е единствено за информационни цели и то не препоръчва медицински съвети. Винаги търсете съвети от вашия личен лекар или съответния специалист по въпроси, които имате относно състоянието на вашето здраве. Никога не пренебрегвайте професионалното медицинско мнение и не отлагайте търсенето на такова поради нещо, което сте прочели с помоща на тази интернет страница. Възприемането на информация и препоръки предложени от редактора на страницата или трети сайтове, към които ви предоставяме връзки е изцяло на Ваш риск и отговорност. Редакторът на страницата е положили достатъчно усилие, за предоставянето на тази информация, но същевременно не носи никаква отговорност за предприета самоинициатива или самолечение от ваша страна.

  1 коментара:

  i-Master каза...

  Уважаеми посетители! Моля споделете Ваше мнение за качествата на минералната вода в Баня. Умолявам за сериозно отношение и наистина полезни коментари! От Автора

   
  SEO by: SEO-Webuniversity | Дизайн: Радко Александров